Wat is desktop virtualisatie?

Desktop virtualisatie vermindert de beheercomplexiteit en daardoor de beheerkosten. Virtuele werkplekken zijn veilig, gaan langer mee, energiezuinig, en altijd en overal beschikbaar.
Met desktop virtualisatie wordt het werkstation-OS verplaatst van het lokale werkstation naar het datacenter. Daar wordt het gehost binnen de virtuele infrastructuur. Deze virtuele infrastructuur wordt dan gehost door middel van een Bare-Metal Virtualisatie oplossing als VMware ESX, Citrix XenServer of Microsoft Hyper-V.

desktop_virtualisatie

Hoe werkt desktop virtualisatie?

Gebruikers loggen via een desktop appliance (werkstation of een thin client) aan bij een session broker. De session broker kan gezien worden als het stuk intelligentie tussen de gebruiker en zijn virtuele werkstation. Deze zorgt ervoor zorgt dat de gebruiker automatisch een virtueel werkstation-OS tot zijn beschikking krijgt binnen de virtuele infrastructuur. Het zorgt er tevens voor dat er altijd voldoende virtuele werkstations beschikbaar zijn, dat de load binnen virtuele infrastructuur evenredig verdeeld wordt.

Mocht het voorkomen dat de gebruiker zijn connectie verliest, dan zal de session broker ervoor zorgen dat de gebruiker zijn eigen ‘oude’ virtuele werkstation weer toebedeeld krijgt wanneer hij opnieuw inlogt.

De voordelen van desktop virtualisatie!

De virtuele desktopomgeving draait centraal in een datacenter. Dit zorgt voor een behoorlijke vereenvoudiging van het beheer. Bovendien vertaalt het zich direct in een verlaging van de Total Cost of Ownership (TCO) van uw ICT-omgeving. Daarbij is het mogelijk om alle applicaties aan te bieden via de Virtuele Desktop. Dus óók applicaties die van oorsprong niet geschikt zijn voor multi-user gebruik. Of bijvoorbeeld zware grafische of multi-media applicaties.

desktopvirtualisatie
WILT U GRAAG MEER WETEN OVER DESKTOP VIRTUALISATIE? NEEM DAN GEWOON CONTACT MET ONS OP.